AR banner
Search Tips Advanced Search
Back to Top
List of Aviator Losses  •  
Table of Contents  •  
ArchiveDatabase  •  

1944-07-12 The Loss of Justin Maier Spitfire RM678

Crash site: Channel near Dover, Kent, GB

Crash cause: Explosion of nearby V-1

Name

Maier, Justin Albert

J.A. Maier Source: BRIOP

Rank

Tijd Res Sgt Maj Vl, W/O., Pilot

RAF VR 1549995

Decorations

None known

Born

10/7/1916

Place

Rotterdam, NL

Squadron

RAF 322 (Dutch) Sqn Fighter Command

Ops/hr

93/77

Aircraft

Spitfire Mk. XVI Nr. RM678 VL-Q

Base

RAF West Malling, Kent, GB

Mission

V-1 patrol; take-off 06.20h

Status

MIA, aircraft damaged or destroyed by a mid-air V-1 explosion

age

28

Missing

12/7/1944

Place

Channel near Dover, Kent, GB

Known to

OGS

yes

CWGC

yes

Remarks

Credited with 4 V-1's shot down

Memorial

St. Georges Chapel, Biggin Hill, Kent, GB

GB arrival

Interrogation report NA 2.09.06-12699. Arrived in GB on 6/6/1941, coming from Brazil. His parents, Liebman Maier & Jenny Kuhn, were living in Rio de Janero. Source: BRIOP

Data

Confusion

CWGC: he was cremated, ashes returned to Holland.

DIB: cremated Charing, Kent. Source: CAD-MvD 5.050.5220/86

BRIOP: born 10/6/1916


The Channel near Dover, with the Swingate Masts barely visible, and with fog as encountered here very frequently. Somewhere in this area J.A. Maier was lost. Dover 050622-1


Channel, looking at Kent, England, from a German observation bunker on Cap Blanc Nez, Calais, France. Cap Blanc Nez 070315-11

2. Wingtipping

It has been stated that J.A. Maier died as a result of 'wing tipping'. We may wonder whether that is the full truth.

'Wingtipping' is als taktiek bedacht om twee redenen. Het was het overgebleven middel als de boordmunitie was verschoten. Maar het was ook een manier om de V-1 door neerstorten onschadelijk te maken, zonder gevaar voor een explosie van de vliegende bom in de lucht. Zo'n explosie was immers levensgevaarlijk voor de beschietende jager. In het begin was wingtipping letterlijk het uit de koers forceren door aanraken van de vleugeltips. De Duitsers zouden dit hebben doorgekregen, en zouden drukschakelaars hebben geplaatst onder de vleugeltips van de V-1. Met fataal gevolg voor Justin Albert Maier uit Rotterdam, die bij 322 Squadron vloog. Hij kwam op 12 augustus 1944 om het leven, toen een V-1 naast hem explodeerde.

Source: 322 Squadron website, en Lutgert/Sorgedrager, '322 Squadron', Den Haag, 1993, pag. 19.

Over drukschakelaars in de vleugels is niets te vinden in de uiterst gedetailleerde technische beschrijving van de V-1 door Botho Stöwe.

Source: Botho Stüwe, 'Peenemünde West', München, 1998, p.473-681

Het is ook niet gemakkelijk om voor te stellen hoe dergelijke drukschakelaars gemaakt zouden zijn. Het zouden konventionele mechanische schakelaars moeten zijn, want de technologie voor schakelen zonder aanraking, zoals met de nabijheidsbuis, hadden de Duitsers niet. Dergelijke mechanische schakelaars zouden de luchtdruk van het vliegen met 650 km/u moeten weerstaan, en ze zouden groot genoeg moeten zijn om werkelijk te kunnen werken als de vleugeltip van een jager de vleugel van de vliegende bom ergens raakte. Bovendien zouden die schakelaars niet alleen onder, maar ook boven de vleugeltips moeten worden aangebracht, om wingtipping definitief tot een fatale aktie te maken. Dat lijkt allemaal te ingewikkeld voor een buiten de boeken gebleven modifikatie door de troepen in het veld. Waarschijnlijker is dat we hier te maken hebben met een van vele hypothesen uit oorlogstijd, die door na-oorlogse auteurs te gemakkelijk tot waarheden werden verheven.

De V-1 explosie die Maier het leven kostte was dicht bij Dover op 12 augustus 1944, op de vlieghoogte van een V-1. We kunnen dan ook denken aan de uitwerking van een luchtdoelgranaat met nabijheidsbuis. Maier's ongeval werd waargenomen door een Mustang piloot, die bij de explosie een vleugel verloor, en die zich per parachute wist te redden.

De piloot van de Mustang bericht niet over luchtdoelgranaten. Die heeft hij wellicht ook niet gezien. Missers explodeerden niet, maar vlogen dóór met een snelheid van een paar honderd meter per seconde. Afhankelijk van licht, snelheid en afstand zijn de 90mm granaten in de vlucht zichtbaar, maar dus niet onder alle omstandigheden.

De Mustang moet dan eveneens zeer dicht bij de V-1 hebben gevlogen. Wingtipping was, om verschillende redenen, geen aktie die door twee jagers tegelijk kon worden ondernomen. De Mustang kan zijn getroffen door brokstukken van de exploderende V-1, maar alweer kan de geallieerde luchtafweer als oorzakelijke faktor niet worden uitgesloten.

On July 22nd, the British had 478 heavy AA-guns operational in the Diver Belt, and 1.326 guns of smaller caliber (40 and 20mm). At the end of August no less than 1.938 British AA-gun barrels were pointing to the sky in the Dover area.

Source: Dr Colin Dobinson, “AA Command – Britain’s Anti-Aircraft Defences of the Second World War”, London, 2001, pag. 437.

British forces in the Diver Belt were strengthened by 5 American AA Gun Battalions, each having four batteries with four 90mm AA guns. A total of 80 heavy guns, using electric motor driven aiming controlled by a very accurate radar, and 90mm shells with proximity fuzes. Shooting out to the sea, these fuzes could now be deployed on a large scale for the first time.

De Triple-A gunners wisten steeds beter te treffen ook zonder dat ze visueel kontakt met hun doelen hadden. Zelfs als de jagers volgens voorschrift buiten de Gun Belt vlogen, dan liepen ze een ernstig risiko om onder 'vriendelijk' vuur te worden genomen. De koppeling van de gun laying radars en de IFF radars was veel te primitief om dit te voorkomen. Zie het hoofdstuk over Rijklof van Goens voor de details van de Dover Gun Belt situatie.

De piloten ontdekten dat de vleugel van een V-1 ook zonder aanraking beïnvloed kon worden. Door zeer dicht bij de vleugel van de bom te vliegen, kon de luchtstroom erover worden verstoord. Uiterst moeilijk en gevaarlijk werk. De V-1 was snel, 600 tot 700 km/u, gemiddeld 650 km/u, en de spanwijdte was slechts 5.37 meter.

De Spitfires Mk. IX, XII en XIV kwamen snelheid tekort. De topsnelheid op 2.000 voet hoogte was zo'n 355 mph (570 km/u) voor de Mk. XII.

Source: Spitfire F Mk.XII D.P. 845 test report, Aeroplane & Armament Experimental Establishment, Boscombe Down, 29/10/1942

De piloot moest in een duikvlucht voldoende snelheid opbouwen. Dat was geen probleem. Maar het volgen van de V-1, op ultrakorte afstand in een steeds langzamer vliegende jager, en dan manoeuvreren in een decimeterbereik, was bijzonder problematisch.

Uit de Operations Record Books blijkt dat de meeste piloten liever, vanaf voldoende afstand, de boordwapens gebruikten. 'Wingtipping' is spektakulair, en wellicht om die reden in de literatuur telkens gepresenteerd alsof dit de reguliere techniek was. In het 41e Squadron, waarin Rijklof van Goens vloog, was 'tipping' ronduit verboden.

Source: Peter Graham, gesprek dd. 24/5/2004.

Maier kwam bij Dover in zee terecht.

'Doodlebugging', photomontage by author. Spitfire with markings of 41 Sqn.



List of Aviator Losses  •  
Table of Contents  •  
Database  •  
Next Chapter

  You can show you value this content by offering your dedicated research team a coffee!  
You can lay a wreath on this page to show your respect in an everlasting way.
Add us to your address book. Click here
(To translate into English, first select another language from the drop-down menu, THEN you can select English at the top of the drop-down menu.)

At the going down of the sun, and in the morning we will remember them. - Laurence Binyon

All site material (except as noted elsewhere) is owned or managed by Aircrew Remembered and should not be used without prior permission.
© 2012 - 2024 Aircrew Remembered
Last Modified: 12 April 2021, 16:44

If you would like to comment on this page, please do so via our Helpdesk. Use the Submit a Ticket option to send your comments. After review, our Editors will publish your comment below with your first name, but not your email address.

A word from the Editor: your contribution is important. We welcome your comments and information. Thanks in advance.